maanantai 29. huhtikuuta 2013

14. Keravan kisat 28.4.2013

Pahoittelut pitkästä postaustauosta mutta elämä on ollut lähiaikoina niin kiireistä ja hektistä että välillä ei ole edes kerinnyt hengittää, saatika ajattelevansa päivittävän blogia. Mulla on ollut pääsykokeita kouluihin, on ollut esitehtäviä, tallilla on ollut kiireistä, ollut kengityksiä, tunnistuksia, valmennuksia ja kisojen valmisteluja, radan rakennusta ja telttojen pystytystä, iltatalliakin kerennyt tekemään ja vielä omia hevosia ratsastanut. Tänäänkin oli pääsykokeet ja kotiin tultuani nukuin 4 tunnin päiväunet ollessani niin väsynyt viikonlopusta :D
Perjantaina jo heräsin aikaisin, hevosille tuli kengittäjä 9 ja juoksutin hevoset siinä samalla, tulin ktoiin, vein koiran lenkille, siivosin ja lähdin loppuillaksi ostoksille. Lauantai aamuna sainkin sitten soiton kisojemme pääjärkkääjältä että pystyisinkö lähteä hakemaan palkintoja hipposportista niin minäpä sitten lähdin, viikin kautta hain inkan ja pyyhällettiin espooseen hakemaan palkintoja. sieltä kerkesin tulla kotiin niin sitten jo lähdettiinkin iskän kanssa tuusulaan sen hallille siivoomaan ja haettiin silja malmilta että se pääsee auttaa mua laittaa heppoja et kerkeen ratsastaa, tultiin keravalle ja eikun talkoovoimin seuran jättikokoista telttaa pystyttämään.. Ja sieltä taas huristelin autolla pornaisiin viemään porukat äidin serkun 50v pippaloihin. SItten kaasujalkaa kuumotellen kotiin, koira lenkille ja sitten tallille hevosten selkään ja sen jälkeen tein vielä iltatallin tyttöjen kanssa.. huh, siinä kerkesin käydä kaupassa, viedä koiran uudelleen ulos ja katsoa noin tunnin leffaa kun soitto tuli että pitää mennä hakemaan pornaisista.. huhhu... vihdoin kahdelta pääsin nukkumaan ja sunnuntaina soi kello taas puol 8 että kerkeän kisoihin. tsiisus.

Teltan pystytystä.. seuratoiminta rules.. :DD noot

Mutta sitten itse kisoihin.. Eli kyseessä oli alue-estekilpailut meidän kotitallilla keravan ratsastuskeskuksessa. Menin popilla 90cm ja hekulla 100cm, aloitin pienistä luokista koska en ollut vielä hepoilla päässyt ulkona hyppäämään. Ja menin kilpailun ulopuolella molemmat luokat, koska en ole muistanut maksaa mun kilpailulupia, HUPS :D mutta pääasia että saa vaan ratoja alle. 90cm aloi siinä puol 12 aikoihin ja olin suht hyvin ajoissa verkkaamassa ja popi olikin ihan hyvän tuntuinen verkassa, vähän ihmeissään kun ol iniin kova härdelli mutta tilanteeseen nähden käyttäytyi oikein fiksusti. Radalle lähdin ensimmäisenä hevosena ja rata sujui muuten todella hyvin, hyvässä rytmissä ja pääsin hyvin paikkoihin, paitsi tiukka käännös 4 vitoselle joa oli sarja, valui pitkäksi ja luikahdettiin b osasta ohi, oma moka enkä edes yrittänyt hevosta kääntää b:osalle kun linja oli suoraan b osasta ohi :D kuski vähän uinuu.. Mutta muuten olen todella tyytyväinen popiin, nämä oli sen ensimmäiset aluekisat ja ensimmäinen 90cm rata kisoissa :)

Keskittynyt kuski, kerrankin! (c) Ella Viljanen

Liian pieni luokka popin mielestä! :D (c) Ella Viljanen

(c) Ella Viljanen

(c) Ella Viljanen

Sitten oli hekun vuoro ja heku kyllä tasan tiesi mitä nyt ollaan tultu tekemään.. se kävi niin kuumana että tuntui siltä että se räjähtää alle hetkenä minä hyvänsä. se jo verkassa kiikutti mua ihan 6-0 ja sain kyllä sellasia norsupidätteitä tehdä että oli edes jonkunlainen kontrolli.. Radalle lähdössä olikin sitten jo ihan vielä kuumempi hevonen.. se vaan steppasi ja hyppi että MENNÄÄN MENNÄÄN ja kun lähtömerkki tuli niin sitten mentiin eikä meinattu :D onneksi oli arvostelu A.2.0 niin ei ollut kun 8 estettä! 1 ja 2 oli 5-6 askeleen suora linja ja siinä homma vielä pysyi jotenkuten kasassa, kolmoselle päästiin vielä kans ihan nätisti, sitten se innostu siinä 3-4 välissä ja lähti, otin pidätteen ja kaveri löi niskansa mun naamaan ja en sitten nähny paikkaa neloselle ja se tuli hiukan pohjaan ja etujaloilla alas, 5 oli aivan kaoottinen melkein päin tolppaa hyppy mutta kutoselle sain kiinni ja loppurata oli ihan ok! Eli siis ollakseen herkas ja ekaa kertaa ulkona hyppäämässä niin sen voi sanoa olleen jopa siedettävä :D

ykköseste. Tässä homma vielä kasassa ja hekun ilme on just silleen et JES!! (c) Noona Huuhka

Sit kakkosel rupes jo nukuttaa.. (c) Susanna Saikkonen

Vika este ja maaliin! Kuskia naurattaa kun heppa on ihan höpsö kuumakalle. (c) Susanna Saikkonen
Kisat oli kaikkiaan ihan jees, ite olin vielä vikat luokat ratahenkilökuntana ja liputtajana ja sitten vielä loppusiivottiin koko rata siihen pieneen perkeleen konttiin kun oli liiton esteet lainassa. Kyllä tuntuu haboissa kun on kannellut puomeja ja johteita ja käännellyt niitä nurinperin sun muuta että saatu ne ahdettua sinne konttiin. Illalla vielä juoksutin hepat ja ajoin inkan viikkiin ja tulin painimaan esitehtävien pariin. Rankka viikonloppu takana, mutta onneksi huomenna on aika hierojalle ja kai sitä vois vapun kunniaks rauhassa korkata vaikka siiderin tai toisenkin! varmaan kuitenkin aika rauhallisissa meiningeissä! Ihanaa ihanaa, hyvää vappua kaikile ihanille ja muistakaa taputtaa hevosianne! Adios!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti